Yasemin Fatih Amato

YÜZ ŞEKLİNİZE GÖRE SAÇINIZIN MODELİNİ BELİRLEMEK İSTER MİSİNİZ?

YÜZ ŞEKLİNİZE GÖRE SAÇINIZIN MODELİNİ BELİRLEMEK İSTER MİSİNİZ

İnsanoğlu neredeyse 3000 yıldır saçlarıyla bulunduğu ortamda hep farklı olmak için uğraşıyor. Kimi zaman saçlar yaşanılan o toplumda bir statü simgesi kimi zaman şiirlere, romanlara dökülen aşk sözcüklerinin ilham kaynağı olmuştur.

Özellikle “Sanayi Devrimi” sonrası tüketim toplumunun oluşması ile moda, saçlarımızı yeniden keşfetmiş ve şekillendirmiştir. Markalar giysi tasarımlarında saçları tamamlayıcı unsur olarak görmekten çıkarmış ana unsur haline getirmiştir. Böyle olunca saç tasarımları da “trend” olmuştur. Her yılın giysi trendleri oluşurken bu giysileri taşıyan kişilerin de saç tasarımları şekillenmiştir. Uzunluk, kısalık, renklilik, asimetrik şekli vb…

Yuvarlak ve oval yüzlü biriyseniz seçmeniz gereken saç modeli her tarafı uzun düz saç modeli olmalıdır. Yani kakül vb. olmaması gerekir. Her tarafının uzunluğu aynı olmalıdır. Bunun nedeni yüzünüz oval veya yuvarlak olduğu için onu biraz daha uzun göstermeniz sizi daha şık göstermiş olacaktır. Uzak durmanız gereken saç modeli de arkadan toplanılmış saçlardır.

Yüz şekliniz düz ise tercih etmeniz gereken model yüzünüzü ön plana çıkarmak için saçları arkadan at kuyruğu şeklinde toplamak olacaktır. Bu modelde eğer kulaklarınız büyükse veya kulaklarınızı sevmiyorsanız at kuyruğu yaparken saçınızı kulak üstünden doğru geçirebilirsiniz.

Eğer yüzünüz çok ince ve uzun ise at kuyruğu yaparken önlerden biraz saçı salmanız daha şık bir görüntü yakalamanıza yarayacaktır. Bu tip yüz modellerine neredeyse bütün saç modelleri uyumlu olmaktadır. Fakat kısa saç modelini önermiyoruz.

Küçük bir yüzünüz varsa seçmeniz gereken saç modeli hafif kabarık saç modelleri olmalıdır. Dalgalı veya kabartılmış saç modeli olabilir. Bunun nedeni yüzünüz ufak olduğu için biraz daha toplu göstermektedir. Tercih etmemeniz gereken saç modeli ise düz yani fönlü saç modelleri olmalıdır. Zaten yüz hattınız ufak, küçük olduğu için düz saç modeli de yüzünüze yapışacağından şık olmayan bir görüntü oluşacaktır.

Genel olarak eğer gözleriniz güzelse veya gözlerinizi güzel buluyorsanız, onları ön planda tutmak istiyorsanız yapmanız gereken saç modeli kaküllü saç modeli olmalıdır. Gözlerinizi ön plana çıkaracak olan bu saç modeli daha şık gözükmenizi sağlayacaktır. Moda dediğimiz şey kendini belirli aralıklarla yenileyen bir bakış açısıdır. O yüzden aslında özellikle saç modasında belirli kurallar hiç değişmez. İşte o örnekler…

Kaküller

Saçlarınızı hangi şekle soktuğunuzun önemini bir anda azaltan kaküller, rol çalmakta birinciliğe oynar. Düz, dalgalı, dağınık ya kıvırcık bıraktığınız saçlarınız, ne yazık ki kaküllerinizden sonra fark ediliyor.

Asimetrik kesim

Sayısız model yaratabilme imkanı sağlayan bu kesimin olmazsa olmazı, saçın ön ve üst kısımlarının uzun bırakılması… İster asi bir şekilde dağınık, isterseniz de uslu bir kız gibi daha düzenli bir şekle sokabileceğiniz bu kesim, kısa saçın tüm cazibelerini gözler önüne seriyor.

Doğal görünüm

Denizden biraz önce çıkmış kadar doğal duran dalgalar, zamansız saç modellerinin en sevilenlerindendir. Hollywood yıldızlarının bir davete katılırken uyguladığı bu saç modeli, sanki evden çıkmadan önce kendin şekil vermiş kadar doğal durmasıyla tercih ediliyor.

Ortadan ayrılmış uzun saçlar

Saçlar katlı ya da düz kesim olsun fark etmez, ortadan ayrılıp bir de dümdüz hale getirildiğinde havayı bir anda değiştiriyor. Ne yapacağınızı bilemediğiniz bir davet öncesinde ya da sabah işe gitmeden kolayca uygulayabileceğiniz bu model, sizi her ortamda daha sofistike ve şık gösterecek. Kısa ve kilolu insanlara tavsiye etmiyoruz.

Asimetrik küt kesim

Çene hizasındaki kesim, aslında bize çok da yabancı değil. 90’lı yıllarda, herkesin Sezen Aksu’ya benzemeye çalıştığı zamanlarda, etrafta bir sürü asimetrik küt kesimli saç görmek mümkündü. Zamansız olma özelliğine sahip bu kesimi, yıllardır bıkmadan usanmadan kullanıyoruz.

Uzun bob

Saçlarını kestirmekten korkan kadınların çıkış noktası bu saç kesimidir. Uzun bob olarak adlandırılan bu model omuz hizasında bırakılan saçlar, uçlarına verilen hareketle düz ya da dalgalı olarak rahatça kullanılabiliyor. Saçımı nasıl toplayacağım derdinden de kurtaran bu kesim, kısacık kesimlere cesaret edemeyenlerin favorisi olma yolunda hızla ilerliyor.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.