Yasemin Fatih Amato

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı bu yazıda saklı!

SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAMIN SIRRI BU YAZIDA SAKLI!

Genç ve güzel olmanın, yıllara meydan okumanın esasında gayet sade birkaç kilit noktası var. Tümü de sadece, sağlığınızı yaşamınızın merkezine koyan, bir düzen kurmanızı gerektiriyor. Hayata bir kere böyle bakmaya başlarsanız, gerisi gerçekten basit.

– Anti aging’in belki de en temel önerisi spor ve harekettir. İnsan doğası bir koltukta oturup televizyon seyrederek veya bilgisayar başında yaşamını geçirmeye müsait değildir. Hareketsizlik vücudumuzda ve duygularımızda büyük bir çöküşe yol açar. Düzenli spor ve hareket ise tüm yaşamsal sistemlerimizi canlandırır.

– Uykunuza değer verin. Elden geldiğince aynı saatte yatıp, aynı saatte kalkarak, vücut saatinizi doğanın saatine ayarlayın ve uyumlu hale getirin.

– Öğün düzenine dikkat edin ve doğanın bize bol bol sunduğu sebzeler, meyveler, otlar, tahıllar, yapraklar, yağlar, balıklar, hayvansal proteinlerden akıllıca yararlanın. Doğal yaşamın içinde pastalar, kremalar, soslar, yağlı çerezler, rafine gıdalar ne gezer?

– Ve tabii stres! Zamanla yarış, hırslar, kişilik ve aile sorunları bizi mahveder. İlk üç önerimi dikkate alırsanız, strese karşı direncinizi arttırabilirsiniz.

– Her yaşta sevmek, sevilmek, dokunmak, cinsel hayatı sürdürmek ve tadını çıkarmak, yaşam pınarları içinde en bereketli olanıdır. Bunları kendinizden esirgemeyin.

– Okuyun, araştırın, öğrenin, sinemaya gidin, gezin, yorulacak kadar çok gezin, yeni yerler görün, eğlenin, dans edin ve her fırsatta oyun oynayın! Bunları yapın ki beyniniz ve ruhunuz daima canlı kalsın.

– Gülmek, sevmek, öğrenmek ve hareket etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayın!

– Daima bol bol su için. Vücudunuzdaki su oranı ne kadar yüksekse, o kadar genç sayılırsınız. Bu konuda size çok yazdım.

– Kilo kontrolü bizi sayısız sorundan korur yada kurtarır. Bunun sırrı da dengeli bir ruh durumundan, spora bağlanmaktan ve doğal beslenmekten geçer.

– Alkol ve sigara sizi tek kelime ile mahveder! Bunu biliyorsunuz. Kahvenin fazlası da vücudunuzdaki hormon üretimini bozar. Yukarıdaki önerilerim sizin bağımlılık yaratan bu maddelerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

– Her yıl check-up yaptırın ve ihtiyacınız varsa, hormon tedavilerinden korkmayın. Sayısız ilacın yan etkileriyle uğraşmaktansa, bazen küçük dozlarda bir-iki temel hormon takviyesi tüm sorunlarınızı çözebilir.

Hepsi bu kadar işte! Milyonlarca doktor, yüzlerce kongre, milyarlarca sayfa yazı, yayın, özetle bunları tavsiye ediyor. Basit ama kolay değil…

Bütün bunları sizin adınıza yapabilecek başka hiç kimse yoktur. Ya hep, ya hiç demeyin, bir yerden başlayın.

Siz yaşam kalitenizi geliştirin, eğer hala ihtiyacınız olursa, kozmetik konularda biz size yardımcı oluruz.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.