Yasemin Fatih Amato

Çay ağacı yağının faydalarını biliyor musunuz?

Doğanın şifalı elleri biz insanların her zaman üzerinde olmuştur. Beni yakından takip eden okuyucular ve hastalarım bilir, doğanın enerjisine ve iyileştirici gücüne hep inandım. Tedavilerimde mümkün olduğunca ondan yararlanıyorum. Ama buradaki püf noktası doğru şekilde, doğru yerde kullanmada yatıyor. Aynı doğa, yanlışlığı da affetmez sizi iyileştirmek yerine daha da fazla hasta edebilir. İşte Tanrı’nın en büyük hediyelerinden biri olan doğanın içinde yer alan ‘’çay ağacı yağı’’nı anlatmaya çalışacağım.

Çay ağacı yağının anavatanı neresidir?

Çay ağacı yağının dünyaya armağan olduğu topraklar Avustralya, tabiki de Aborjin kabileleridir. Bu yağ binlerce yıldır bu kabilelerde antiseptik ve antibakteriyel özelliği ile kullanılmaktadır. Kesik, yara, mantar gibi sorunların tedavisinde birebirdir.

Hangi bölgelerin tedavisinde kullanılır?

Bulaşıcı hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu hastalıkların başlıcaları içerisinde; kızamık, su çiçeği, gribal enfeksiyon ve soğuk algınlıklarını sayabiliriz.
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde faydalıdır. Solunum yolları, astım, boğaz ağrısı, öksürük gibi rahatsızlıklarda kullanılır.
Ağız, diş ve boğaz temizliği tedavisinde başarılıdır.
Bakteri ve mantarların sebep olduğu; ciltte aşırı yağlanma, siğil, kaşıntı, döküntüler, kepek gibi cilt hastalıklarına karşı doğal antiseptiktir. Güneş yanıklarına ve derideki soyulmalarına iyi gelir.

7 madde de kullanım alanı

Mantar enfeksiyonları
Vücudumuzun tüm uzuvlarında meydana gelen mantar enfeksiyonlarında kullanılır.
Ayak tırnaklarında oluşan mantara karşı çay ağacı yağını günde 3 kez olmak üzere 3 ay boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Akne sorunu
Akneler üzerine doğrudan uygulanan yağ ile çözüm bulabilirsiniz. Tahriş olmaması için günde 2’den fazla sürülmemeli, ayrıca cildinizin alerjik durumunu yakınen takip etmelisiniz.

Güneş yanığı ve kızarıklık
Güneşten kaynaklı kızarıklık ve yanıklarda doğrudan seyrelterek (badem, zeytin yağı vb.) cildinize sürebileceğiniz gibi güneş kremine 2-3 damla koyarak kullanabilirsiniz.

Ağız bakım ürünlerinin temizliği
Ağzımızın bakımında kullandığımız tüm araçlar belirli bir süre sonra bakterilerin üzerinde çoğalması için doğal bir ortam sağlar. İşte bu durumu ortadan kaldırmak için çay ağacı yağını kullanabilirsiniz. 2-3 damla yağ ile temizleyeceğiniz malzemeleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Nefes kokusu sorunları
Kötü kokan nefes, plak, diş eti iltihabı gibi oral sorunların tedavisinde kullanılan çay ağacı yağı, bakteri oluşumunu engellemede çok başarılıdır. Gece yatmadan önce ılık bir suya damlatacağınız 3-4 damla yağ ile yapacağınız gargara bu alanda faydalı olacaktır.

Boğaz iltihabı problemleri
Buhar ile yapılan tedaviler nefes açma dahil bir çok alanda çok başarılıdır. Çay ağacı yağını sıcak suya karıştırıp buharını soluyarak yapacağınız uygulama balgam sökümünde çok işe yarayacaktır. Sadece boğazınız değil aynı zamanda göğüs hastalıkları, nefes darlığı gibi sorunlarda da çay ağacı yağı rahat nefes almayı sağlar.

Çamaşırlarınızda oluşan mikrop ve bakteri sorunları
Çamaşır yıkarken yumuşatıcı bölümüne ekleyeceğiniz 3-4 damla çay ağacı yağı, çamaşırlarınıza ferah bir koku verirken aynı zamanda antiseptik özelliği sayesinde mikrop ve bakterilerin ölmesini sağlayacaktır. Bu sayede daha hijyenik çamaşırlara sahip olacaksınız.

Çay ağacı yağının yan etkisi var mıdır?

Aşırı ve bilinçsiz kullanım nedeniyle bazı sorunlar yaşamanız olasıdır. Özellikle göz çevreniz ve kasıklarınız gibi hassas alanlarda daha dikkatli olmanız gerekir. Havaya bıraktığı gaz gözünüzü yakabilir, hassas bölgeleriniz tahriş olabilir. Yine aşırı yağı soluma nedeniyle baş dönmesi, kusma gibi yan etkiler görülebilir. Bu durumda hızlıca o ortamdan uzaklaşmanız, vücudunuzda mevcut ise ılık suyla temizlemeniz gerekmektedir. Her ihtimale karşı bir doktora görünmenizi de şiddetle tavsiye ederim.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.