Yasemin Fatih Amato

Bu estetikler erkeği bozmaz

erkekler_estetik_2

Erkekler de artık lazerle tüylerini, ter bezlerini ve yağlarını aldırıyor, dolgu yaptırıyor, memelerini küçülttürüyor

Erkekler sanılanın aksine sadece kilo verme derdinde değil. Artık erkekler de burun estetiği, meme küçültme, ter bezlerinin alınması ve saç ekimi gibi birçok operasyon yaptırıyor. Dermatoloji uzmanı Dr. Yasemin Amato, ‘Estetik kaygılar kadın olsun erkek olsun artık ayrım yapmıyor. Birey kendisi için neyi uygun görüyorsa o uygulanmalıdır. Kişi psikolojik olarak kendini eksik görüyorsa kimseyi dinlemeden doktora gitmeli’ diyor ve erkeklerin tercih ettiği operasyonlarla ilgili şu bilgileri veriyor:

Meme Küçültme
Beylerde yapılan bu meme küçültme operasyonları ile dış görünümde fitlik sağlanıyor. Bu problem genç yaşlarda görülebileceği gibi orta yaş şişman kişilerde daha sık görülür. Basit operasyon ile meme bölgesinden alınan yağlar istenirse vücudun başka bölümlerinde doldurucu olarak da kullanılabiliyor.

Yağ Aldırma
Erkeklerin yağlanma bölgeleri genellikle göbek çevresi, karın ve her iki yanda bel bölgesiyle sınırlıdır. En zayıf erkeğin bile karın kası bulunur. Bu cerrahi müdahale ile amaç göbek çevresinde toplanmış yağları almaktır.

Lazer ile tüylere son
Kim daha sağlıklı, genç ve yakışıklı görünmek istemez. Özellikle sosyal hayat ve iş çevresi beylerin bakış açılarını son yıllarda olduğu gibi değiştirmeye başladı. Artık biz kadınlar kadar erkeklerde estetik bakış açısına sahipler. Ve oldukları yerde saymıyorlar. Özellikle kıyafet seçimi konusunda tutuculukları devam etse de kendilerine karşı değişen bakış açıları çok önemli. Hijyenik ve bakımlı bir görünüm için, fazla kıllardan temizlenmiş ense, sakal üstü, boyun, el sırtı, göğüs ve sırt cildinde oluşan problemler lazer epilasyonlar sayesinde acısız, ağrısız olarak çözümlenebiliniyor.

Fazla yağlarınız dolgu malzemesi oluyor
Liposuction yöntemiyle göbek bölgesinden alınan fazla yağlar yüzde ihtiyaç görülen yerlere dolgu yapılabiliniyor. Bu sayede yüz hatlarında gençleşme olurken göbek bölgesinde fazla olan yağlardan kurtulmuş olunuyor.

Yüz germe
Yüz ve boyunda meydana gelen sarkma ve kırışıklıklar kişiyi yaşlı gösterir. Bunu düzeltmek için ‘yüz germe’ operasyonları yüz gençleştirme cerrahisinde sıkça kullanılır. Germenin dışında göz kapağı estetiği, cilt yenileme, dudak doldurma gibi işlemlerde bu sınıflamada yer alır.

Saç ekimi
En çok ‘Fue’ denilen teknik uygulanır. Bu teknikte saçların çıkartılacağı alan 1 mm olacak şekilde traşlanır. Lokal uyuşturulan bölümden doktorlar mikro cerrahi aletlerle saç köklerini çıkarırlar. Ayrıca ekimin yapılacağı bölüme ince kanallar açılır. Çıkartılmış olan saç kökleri bu kanallara yerleştirilir ve böylece işlem sonlandırılır.

Burun
Minimal Invazif Rinoplasty -MİR (Minimal girişimle burun estetiği) sayesinde bir kişi görünümünü çok değiştirmeden basit yöntemle doğal görünüme kavuşuyor. Kapalı olarak yapılan operasyonda burun içi kesikler açılırken kesinlikle burun dışı izler kalmıyor.

Ter bezi
Aşırı terlemeye sahip hastalarda uygulanan bu yöntemde, koltuk altı bölgesi ana damar ve sinirlerin geçtiği bölüm olduğu için kesinlikle plastik cerrahi uzmanı eşliğinde operasyon yapılmalıdır. Ayrıca bu işlem normal bir liposuction işlemi olmadığı için liposuction aletleriyle yapılamaz.

Güneş gazetesi

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.