Yasemin Fatih Amato

Kaş jeli ve kalemi nedir? Ne işe yarar?

İnsanı önce bakışları, gülüşü, ondan sonra vücut dili ifade eder. Yüz deyince; cildimizi, göz şeklimizi, burnumuzu, ağız yapımızı veya kulaklarımızın şeklini değiştirmek o kadar kolay olmayabilir ama tüm kozmetik yöntemler ve makyaj teknikleri bu organlarımızın estetik ahengini kurmak, düzeltmek veya vurgulamak amacını taşır. İşte bu noktada en kolay ve aynı zamanda en etkileyici değişimi kaşlarımızda yaparak gerçekleştiririz. Peki kaşlarımıza şekil verirken ve bakım yaparken neleri kullanırız?

Kaş jeli ne işe yarar?

Kaş jeli, en son aşamada kullanılan ve kaşlarınıza yapılan işlemlerin daha uzun sürmesini sağlayan bir çok çeşidi bulunan bir malzemedir. Hafif renkli kaş jeli kaşlarınızı daha belirgin hale getirirken renksiz kaş jeli daha doğal bir görünüm için kullanılır. Burada unutulmaması gereken, bazıları tamamen doğal içeriklerle üretilirken bazılarında cilt hassasiyetine ve alerjik reaksiyona neden olabilecek kimyasal maddeler kullanıldığıdır. Özellikle hassas kıl köklerine sahipseniz ve kaşlarınızda oluşan boşluklar varsa kaş jeli kullanmadan önce vereceği zararı en aza indirmelisiniz.

Uzun süre jellerin kaşta kalması, kaşların dökülmesine sebep olabilir. Bu nedenle tüm makyaj malzemelerinde yapmayı unutmamanız gereken şeyi yani yatmadan önce tüm cildinizi temizlemelisiniz. Ve özellikle su geçirmez jelleri temizlerken, su yerine temizleyici tonikler kullanmalısınız.

Kaş kalemi nedir ve nasıl kullanılır?

Kaş kalemi, kaşları ince olanların seyrek ve boş kısımları doldurmak için kullandıkları makyaj malzemelerindendir. Doğru kalem, bir ucunda tarak ve diğer ucunda fırça olandır. Kaşlara şekil verilebilmek için önce taranması gerekmektedir. Sonrasında ortaya çıkan görüntüye göre ufak dokunuşlar ile kalemi rahatlıkla istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Kalemi kullanırken dik tutmak ve sürmek, koyu belirgin çizgilerin oluşmasına neden olur. Bu da daha koyu ve sert bir görünüm verir kaşlara. Bunun yerine, yatay hareketlerle sadece boşlukları doldurmak daha doğrudur. Kaşlarınızın doğal şeklini bozmadan, sert vuruşlardan kaçınarak, yumuşak hareketlerle boyamaya çalışmalısınız. Eğer kaşlarınızın tek renk ve daha koyu olmasını istiyorsanız tamamını boyamalısınız. Daha açık renk isteyenlerse daha farklı boya çeşitleri uygulayabilirler.

Kaşlarınızın şekli kalem ile daha iyi ortaya çıkarılabilir. Belli belirsiz çıkan tüyler; kaş kalemi kullanılarak rahatlıkla doldurulabilir. Kalem seçiminde çok yumuşak ya da çok sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Çok yumuşak olan kaş kalemleri akarken, sert olanlarsa cildinizi tahriş edebilir.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.