Yasemin Fatih Amato

Yükselen trend ‘’ipek kirpik’’ uygulaması


Göz kapaklarının kenarlarında, genellikle tek sıra üzerine dizilmiş olarak bulunan küçük kıllara kirpik denir. Gözün üst kapağında 150-200, alt kapağındaysa 70-100 adet civarı bulunurlar. Kirpiklerimizin ortalama ömrü 6-7 aydır. Estetik görünümün bir parçası olduğu için, kadınlar tarafından sıkça uygulama yaptırılan bir yerdir. Özellikle uzun ve dolgun kirpikler gözlerimizi son derece alımlı ve çarpıcı gösterir. İri göz yüzyıllardan beri güzelliğin simgesi olmakla beraber, kişiye son derecece de estetik bir görünüş katar. İşte bu çarpıcı bakışlara ve alımlı gözlere sahip olmanın bir yolu da ‘’ipek kirpik’’uygulamasıdır.

İpek kirpik uygulaması nedir?

İpek kirpik uygulaması, kirpiklerin uzunluğunu ve kalınlığını arttıran yöntemin adıdır. Tek tek kirpik bazında uygulanarak, ipekten hazırlanan tüyler, üst göz kapağının doğal kirpiklerine yapıştırılır. 8 – 15 milimetre arasında uzunluğa sahip olan bu sentetik kirpikler, uygunluk göstermeleri için eşitli kalınlıkta, şekil ve doğru renklerde uygulanır. Kirpik uzunlukları kişinin isteğinin yanı sıra aynı zamanda estetik görünüşe göre ayarlanır. İpek kirpik uygulaması kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi halde gözde ve kirpiklerde zarara yol açabilir. Doğru ve dikkatli bir uygulama yaklaşık olarak bir buçuk saate kadar sürebilir. İşlem öncesi, kişinin göz yapısına göre kirpiklerin uzunluğu ve kalınlığı belirlenir. Daha sonra da ipek kirpikler kişinin kendi kirpiklerinin diplerine özel medikal yapıştırıcısı ile yapıştırılır.

İşlem sırasında acı duyulur mu?

Sentetik kirpiklerin tek tek, özel yapıştırıcı ile uygulandığını göz önüne aldığımızda büyük bir acı duymanız beklenilmez. Uzun süren işlemlerde göz hassasiyetinizin artması normaldir. Bu hassasiyet nedeniyle, gözün sulanması, kızarıklık ve batma geçici olarak görülebilir. Aynı zamanda göz kenarlarına doğru yapıştırıcının verdiği hafif bir yanma da olabilir.

Gözlerde ne kadar süre kalır ve kirpikleriniz zarar görür mü?

İpek kirpik uygulamasında yeni yapıştırılan kirpikler, kendi kirpiklerinizin yanına yani aralarına yerleştirilmektedir. O yüzden doğru ellerde yapılan uygulama zarar vermez. 20 günde bir yapılacak bakım ve kontrollerle 6 ay kadar gözlerinizde kalabilirler. Özellikle kirpikler büyüme halinde olduğundan dolayı dökülen yapay kirpiklerin yerinin doldurulması gerekir.

Uygulamayı yaptırdıktan sonra rahatsız olunur mu? Kullanımı kolay mıdır?

Kalıcı eyeliner uygulaması ile birlikte yapıldığı takdirde; ruj ve göz altı kapatıcısıyla günlük makyajınızı tamamlama kolaylığı sağlar. Eğer normal bir eyeliner ya da göz kalemi kullanmayı düşünüyorsanız burada en az iki defa düşünmeniz gerekmektedir. Çünkü içerisinde yağ olan hiçbir temizleyici kullanmamanız gerekmektedir. Kullanmak zorunda kalırsanız ipek kirpikler zarar görür, uygulamanın yapıştırıcısı azalır.

Sabah kalkarken, akşam yatarken nelere dikkat etmek gerekir?

Sabahları yüzünüzü yıkarken çok dikkatli olmak zorundasınız. Çünkü kirpiklere sabun, jel ya da başka bir malzeme doğrudan temas etmemelidir. Akşamları özellikle yüz üstü yatmayı seven kişiler çok zorlanacak, kirpikler doğrudan yastığa değmemelidir. Eğer yastığa sürekli sürtünürse yapay kirpikler kopacak veya kırılacaktır. İpek kirpik uygulaması sonrası, en uygun uyku şekli sırt üstü olacaktır.

Kirpiklerin günlük bakımı nasıl yapılacak?

Günlük bakımınızı şeffaf rimel sayesinde rahatlıkla yapabilirsiniz. Çünkü kirpiklerin birbirine girip, karışıp, yapışmaması için mutlaka özel tarakla taranması gerekmektedir.

Uygulamadan vazgeçme şansı var mı, ne yapılmalıdır?

Sentetik kirpiklerin çıkarılma işlemi, yapılma işlemi ile aynı süreyi kapsar. Bu işlem sırasında gözde yanma, batma ve sulanma olabilir. Sorunlar işlem boyunca sürer ve geçicidir. 1-2 hafta kirpiklere hiçbir şey yapmamanız tavsiye edilir. Bitkisel bakım kür ve yağları ile doğal kirpiklerinize bakım yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.