Yasemin Fatih Amato

Bu sene üçgen yüzler neden moda oldu?

Yüz şeklimiz hayata karşı duruşumuzu belirlemiyor ama insani ilişkilerde çok önemli bir yere sahip. Bu yazıda kabaca size yuvarlak, kare, oval ve üçgen yüzlerden bahsetmeye çalışacağım. Bir de moda ve güzellik sektörünün neden bu sene üçgen yüzleri ön plana çıkarmaya çalıştığına değineceğim.

Kare yüzler

Kare şeklindeki yüzlerde sert duruşu kırabilmek için en az 2 tona ihtiyaç vardır. Bu sayede dikkat yüzün orta bölümüne çekilmeye çalışılır. Yüzümüzün ten rengi ilk aşama için önemlidir, ona uygun bir fondöten uygulayarak işe başlamalıyız. Üst kısımdan farklı olarak 1- 2 ton koyu farklı fondöten kullanılarak saç diplerinden başlayarak, şakaklara doğru kavisli bir gölge yapılabilir. Daha sonra alt bölümde, kulağın üst kısmından, çeneye doğru inen yay şeklinde gölge uygulanabilir. Gözün dış kısmı ve yanak kemiği üzerine de aydınlatıcı sürülerek, kontrast rahatlıkla sağlanabilir. Kesinlikle gözler çekik boyanmamalıdır. Çünkü gölgeleme yaptığımız kısım yine kare şeklinde görünebilir.

Oval yüzler

Kadınlar arasında ideal yüz şekli olarak benimsenen bu yüz, yanaklardan genişleyip, çenede incelen bir yapıya sahiptir. Bu yüzün en büyük avantajı üzerinde düzeltme yapılmaya ihtiyaç duyulmamasıdır. Diğer sayılan yüz şekillerinde yapılan tüm hareketler yüzleri oval şekle yaklaştırmak içindir. Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken tek husus köşeli çizgilerden kaçınmaktır. Çift ton kullanımına gerek yoktur, allığı elmacık kemiği üzerine gelecek şekilde uygulamak faydalı olacaktır.

Yuvarlak yüzler

Bu yüzlerde, yüzü oval hale getirmek daha kolaydır. Çünkü özellikle çene ve elmacık kemiklerini belirgin hale getirmek işimizi basitleştirecektir. Burada iki ton kullanmak yararlı olacaktır. Cilt rengine uygun renkte fondöten sayesinde cilt pürüzsüzleştirildikten sonra bir koyusuyla şakaklardan kulağa doğru ve kulak ortasından çeneye doğru rahatlıkla bir çalışma yapılabilir. Dikkati orta bölüme çekmek için canlı ve farklı rujlar kullanmak faydalı olacaktır. Bu yüz şekli olanlar rahatlıkla kaş ve gözleri çekik şeklinde boyayabilirler. Yine göz makyajında koyu ton yerine açık tonlar kullanılarak dikkat, elmacık kemiği ve dudaklarda rahatlıkla toplanılabilir.

Üçgen yüzler

Üçgen yüzlerde kare yüzlerdeki gibi sert ve açılı bir ifade vardır. Yüze daha derin bir ifade kazandırmak ve yumuşatmak için kemikli kısımların mümkün olduğunca göze batmaması gerekir. Koyu renkli fondöten sayesinde gölgelemeleri kullanarak bu durum sağlanılabilir. Aynı şekilde ortaya çıkması istenen kısımlarsa daha açık renk fondöten kullanılarak aydınlatılabilir. Ruj kullanımında ise alt dudak daha ensiz, üst dudak ise daha dolgun gözükecek şekilde boyanmalıdır.

Üçgen yüzlerin bazı avantajları

Daha geç yaşlanır,
Gıdı sorunu daha az yaşanır,
Fotoğraflarda daha güzel çıkar,
Daha batılı bir hava verir. Bu nedenle Uzak Doğu ülkelerindeki kadınlar çok tercih ederler.
Makyaj teknikleri ile bu hava yaratılacağı gibi aynı zamanda yanakların hafif kaldırılmasıyla da üçgen yüz elde edilebilir. Dolgu ve botoks ile yapılacak müdahaleler kişiyi üçgen görünümlü bir yüze biraz daha yaklaştırabilir.

 

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.