Yasemin Fatih Amato

Boynumuz da yaşlanır mı?

Boyun derisi yüz derisinden çok daha ince ve hassastır. Onu örten deri tabakası da kan damarları ve yağ bezleri açısından daha dezavantajlıdır. İşte bu negatif duruma rağmen gün içinde üzerine aldığı yük daha fazladır. Gün boyunca kıvrılıp bükülür, her fırsatta terler ya da kış boyunca havasız kalır.
Kalın ve kısa boyunlarda çocukluktan itibaren, hafif yatay çizgiler oluşmaya başlar. Bu çizgiler giderek derinleşir.
Çene küçükse, boyunda şekil bozulmaları ve gıdı daha fazla dikkat çeker.
İnce ve uzun boyunlar hareketten daha az etkilendikleri için daha geç kırışırlar ve bütün tedavilere daha iyi yanıt verirler.

Neler yapılabilir?

Unutulmamalıdır ki cerrahi dahil hiçbir yöntemle boyun tamamen pürüzsüz bir gerginlik kazanmaz. Ama çok daha iyi görünmesi sağlanabilir. Boyun estetiği için yapılan cerrahi müdahalelerde, cilt altındaki kas dokusu gerginleştirilir, fazlası çıkarılır ve yeniden şekillendirilir. Gerekirse gerdan bölgesine de müdahale edilir.
Radyo frekansı, Foto IPL ve Led Terapi gibi özel dalga boyundaki ışık tedavileri, kolajen dokunun yeniden düzenlenmesi sağlanarak, yüz ile çene şekli yenilerek boyun derisi sıkılaştırılır.

Hangi yöntemler kullanılabilir?

Çeneyle boyun arasındaki açıyı dikleştirmek için liposuction veya soya lipoliz yapılabilir.
Mikrodermabrazyon adını verdiğimiz mekanik peeling yöntemi, özellikle boyun bölgesini toparlamak için en ideal tedavilerden birisidir.
Boyundaki dikey çizgilerde botoks çok güzel sonuçlar verir. Ancak riskten kaçınmak için enjeksiyonların çok yüzeysel yapılması, tiroit bölgesinin atlanması gerekir.
Karboksi terapi son yıllarda özellikle boyun germek için tercih edilen uygulamalar arasına girdi.
Çene küçük olduğunda boyunda şekil bozulmaları ve gıdı daha fazla dikkat çeker. Bu durumda çene dolgu veya protezle büyütülüp, şekil bozukluğu kamufle edilebilir.

Boyun gençleştirmede mezolifting kullanılabilir mi?

Mezolifting, cildi canlandırmak, hücre metabolizmasını artırıp, yaşlanmayı geciktirmek için yapılan işlemin adıdır. Bu tedavi sırasında, cilt altına; A, D, E gibi antioksidan vitaminler, selenyum, ginko biluba, Asitil-L Carnitin, meyve asitleri, dolgularda kullanılan ve harika bir nem tutucu olan hyaluranic asit gibi çeşitli maddeler ve somon balığı DNA’sı verilir. Alın, göz çevresi, yanaklar, dudak kenarları, dudak üzeri, boyun ve ellere uygulanan bu yöntem, boyun bölgesine uygulandığında gıdı yağları azalır ve sarkmalar düzelir. Mezoterapi çok ince iğnelerle yapılır ve canınızı acıtmaz. Buna rağmen, hastayı rahatlatmak için, uygulamadan önce bir krem veya sprey yardımıyla iğne yapılacak yerler hafifçe uyuşturulur. Bu tedavi çok ince iğnelerle uygulandığı için ağrılı değildir.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.