Yasemin Fatih Amato

E vitamini ve cinsel yaşam

seks

Belki de doğaya en yakın olduğumuz eksen hala cinselliğimiz. Genelde maalesef bu eko sistemin içinde değilmişiz gibi davranmamıza rağmen, üremeye programlanmış bedenlerimiz ve ruhlarımız kendini gerçekleştirmek için büyük bir cinsel çekimin yörüngesinde dönmeye devam ediyor. Sağlık ve gençlik doyumlu bir cinsel yaşamın altyapısını oluştururken, cinsellik sağlığımızı geliştiriyor ve genç kalmamızı sağlıyor…Yumurta mı tavuktan çıkıyor, tavuk mu yumurtadan çıkıyor, buna cevap vermek imkansız. Zaten bu sorunun kendisi yanlış. Gerçi eğlenceli bir yaklaşım ama asla çıkış yolunu bulamazsınız. Hele üremenin tam da merkezindeki bir konuda birini diğerine tercih etmek daha da olanaksız… yaseminamato.com

Sex olabilecek en etkili anti aging eylemidir ! Nasıl mı? Bu soruya önce mekanik bir cevap vermek istiyorum: Sex tüm vücut ritminizi yükseltir. Kalbinizin daha hızlı ve daha güçlü çarpmasına neden olurken Kardiyovasküler aktivitenizi arttırır. Kaslarınızı çalıştırır , kan dolaşımını hızlandırır ve hormonlarınızı yükseltir. Bunun soğuk bir izah olduğunu biliyorum. Diğer yönüne gelince; stresi düşürür, beyni boşaltır, yaşama olan güveninizi ve bağlılığınızı arttırır, insanoğlunu yiyip bitiren yalnızlık duygusunu ve ölüm korkusunu hafifletir ve tabii laboratuarlarda ölçülemeyen daha bir sürü değerli şey… yaseminamato.com

Sex’ten vazgeçtiğiniz zaman, biraz da yaşamdan vazgeçmiş olursunuz. Ama insanoğlu ne yaşlanmayı, ne çökmeyi, işinden emekli olsa bile hayatın zevklerinden emekli olmayı kabullenmiyor. Ve bu noktada anti aging araştırmaları devreye giriyor. Cinsel performansı geliştirmek uğruna her soruna bir çare arıyor ve olanakları sonuna kadar zorluyor. Hormonlar, hormon tedavileri ve onlardan daha güvenli olan cinsel sağlığınız için önemli olan besinler bir bir araştırılıyor. Omega 3, pişmiş domateste bulunan likopen, B vitaminleri, C vitamini, çinko, folik asit, kabak çekirdeği, soya ürünleri, tahıllar, keten tohumu, ceviz, fıstık, badem, kakao, somon balığı ve E vitamini, sonuçlanan araştırmaların starları! Mesir macunları, cezeryeler, kudret şurupları, Ginseng’ler, dünyanın her bölgesinde ve her dönemde afrodizyak arayışları daima olmuş..

Bugün özellikle E Vitamininden söz edeceğim. Bu vitaminin afrodizyak olup olmadığı bilinmiyor ama son derece güçlü bir antioksidan olduğu kesin. Özellikle C Vitamini ve Selenyum ile birlikte alındığında etkisi kat kat artar. Bu ne demektir, antioksidan etki bir bakıma tüm vücut sistemimizin paslardan ve küflerden arıtılmasıdır; bakırın kalaylanması, altının parlatılmasıdır! Bu da yaşam pınarlarının tüm kanallarda engelsizce akabilmesi anlamına gelir. Tüm antioksidanlar yaşam kalitemizi yükseltirler ama cinselliğin E vitamini ile ilişkisi daha özeldir. yaseminamato.com

▪ E Vitaminin büyük kısmı alfa d- tocopherol’dur. Tocopherol sözcüğü Latince yeniden üretmek, doğurganlık yeteneği anlamına gelir. Oldukça anlamlı değil mi?

▪ Daha 1920 yılında, E vitamini çiftlik hayvanlarının doğurganlığını arttırmak için kullanılıyordu. Yemlere eklenen E vitamini eksik bırakıldığında, cinsel organların gerilediği görülüyordu.

▪ E Vitamini damar yüzeyini temiz tutmaktadır. Böylece kan dolaşımı düzelmekte ve artmaktadır. Bu etkisi cinsel organlara kan akışını kolaylaştırmaktadır.

▪ E Vitamini kadınlarda vajina kuruluğunu önlemekte ve libidoyu güçlendirmektedir.

▪ E Vitamini, sex hormonları ve büyüme hormonu üretim zinciri ile kimyasal olarak ilişkilidir.

▪ Adet öncesi sorunlarında ve menapoz sonrasında yaşanan sıkıntılar E vitamini ile hafifletilebilmektedir.

▪ E vitamini düzenli kullanıldığında prostat kanserleri % 32 oranında önlenebilmektedir.

▪ E-A vitaminleri ile Çinko bir araya geldiğinde, sex hormonlarının seviyesini yükseltir ve üreme bezlerinin işlevlerini geliştirir.

E vitamini gerçekten çok etkili bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini geliştirir, hücre yenilenmesine yardımcı olur, kıkırdak yetersizliğini önler, yaşlanma sürecini geciktirir ayrıca yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. E vitamini içeren kremler raflardaki yerini almadan önce, kadınlar göz altlarına ve ciltlerinin kuru bölgelerine, E vitamini kapsüllerini açıp sürerlerdi. Bu vitaminin cildi güzelleştirdiği ve ince çizgileri azalttığı çok eskiden beri bilinirdi. Geceleri araba kullanmakta zorlanıyor musunuz? O halde size E vitamini almanızı tavsiye ederim. E vitamini gece görüşü sorunlarını düzeltir. yaseminamato.com

E vitamini, yağda eriyen bir vitamindir ve en çok zeytinyağı , soya yağı, ay çiçeği yağı , tereyağı, krema ve Hindistan cevizinde bulunur. Doktorunuz başka bir miktar önermiyorsa, günde ortalama 400 İU E vitamini alınması yararlıdır. Bazı durumlarda 800 IU’ya çıkarılabilir. Cinsel performansınızı arttırmak için doktorunuz E vitamininin yanı sıra, günde 10 mg. A vitamini ve 10-20 mg. arasında çinko da önerebilir.

Yalnız E vitamininin aynı aspirin ve komadin gibi kanı inceltme eğilimi olduğunu belirmeden geçemeyeceğim. Bu nedenle ameliyatlardan önce alınması konusunda doktora danışmanız gerekir. Bir de eğer kolesterol düşürmek için ilaç alıyorsanız yine E vitamini almadan önce doktorunuzun fikrini sormanızda yarar var. Çünkü E Vitamini birçok kolesterol ilacında bulunan statinlerin etkisini azaltır.

Hayata sımsıkı sarılın…

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.