Yasemin Fatih Amato

Boyun ve gerdan bakımı nasıl olmalı?

Boyun ve gerdan bakımı nasıl olmalı?

Boyun derisi yüz derisinden daha ince ve daha hassastır. Güneşten inanılmaz derecede etkilenir. Öte yandan yüzümüze oranla çok daha fazla baskı altındadır. Gün boyunca kıvrılır, katlanır, şekilden şekile girer. Gece uyurken bile aynı baskı devam eder…

Gün boyunca başımızı eğeriz. Her türlü işi yaparken, okurken, yazarken, düşünürken, bilgisayar başında boynumuz daima öne doğru eğilir. Sonunda kat kat kırışır, yatkın olanlarda gıdılar büyür. Masa başında, saatlerce başımız öne eğik olarak çalışmak hem kırışıklık, hem de kireçlenme açısından sakıncalıdır. Siz en iyisi başınızı daima dik tutun. Bunu sağlamak için sırt ve omuzlarınızı da dik tutmanız gerekir ki, bu bütün duruşunuzu ve vücut dilinizi olumlu yönde etkiler.

Güneş ve solaryumun boynunuza etkisi

Boyun ve dekoltemiz güneşte en kolay kuruyan, lekelenen ve kırışan bölgemizdir. Güneş ve aşırı solaryum etkisini ilk önce boyunda gösterir. Boyun derisi kısa sürede kalınlaşır, kabalaşır ve kırışır. İşin garip tarafı yüzümüze kat kat kremler süreriz ama birçoğumuz boyun ve özellikle dekoltemizi bu bakımdan mahrum ederiz.  Oysa güneşten koruma, yüz temizleme ve nemlendirme adına yaptığımız her şeye hatta peelingler ve maskelere boyun ve üst dekoltemizin de ihtiyacı vardır.

Boyun gençleştirme

Boynumuzu gençleştirip güzelleştirmenin birçok yöntemi var. Ama her şeyden önce günlük bakım, yatış şekli ve güneşten koruma gelir. İhtiyaca göre birçok yöntemden yararlanılabilir. Estetik cerrahi, botoks, dolgu teknikleri, ışık tedavisi (Foto IPL), mikro dermabrazyon, karbossi terapi ve peeling çeşitleri gibi. Öte yandan masaj boyun için çok yararlıdır ve mevsimi olmayan etkili bir tedavidir. Masaja cilt hafifçe pembeleşinceye kadar devam edilmelidir. Sonra da maske veya kompres ile cildi dinlendirmeye geçebiliriz.

Gerdanınızın sarkmasını yavaşlatmak mümkün mü?

Gerdanların en büyük düşmanı yer çekimidir. Yaşla birlikte gergin cildimiz zamanla gevşemeye ve yer çekimin de etkisiyle sarkmaya başlar. Bu süreci bugünkü teknik gelişmeler ile tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir. Yalnızca bu süreci azaltabilir ve yavaşlatabiliriz. İşte basit yavaşlatma tekniği…

Çenenizden başlayarak boğazınıza doğru yapacağınız basınç temelli masajların zamanı, her aklınıza geldiği zamandır. 20 yumuşak parmak hareketinin etkisini hemen göreceksiniz. Boynu ön plana çıkaran önemli unsurlar arasında elbise seçimi ve saç şeklinin de önemini unutmayın!

Boyun maskeleri

Cildinizi tahriş etmeyecek, güneşe karşı hassasiyetini arttırmayacak bir boyun maskesi ile kompres önerebilirim.

Patates maskesi

Pişmiş patatesi soyup ezdikten sonra bir yumurta sarısı, bir çay kaşığı bal, bir çay kaşığı zeytin yağı ekleyip bir lapa haline getirin. Bu karışımı bir sargı bezi veya tülbent içine koyup boynunuza sarın. Yüzünüz yuvarlak ise 20-30 dakika, ince ise 10-15 dakika kadar bekletin. Bu maskeyi haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Dinlendirici kompres

Bir kabın yarısına soğuk süt koyup üzerini su ile doldurun. Yani yarısı süt yarısı su olan bir karışım hazırlayın. Sonra büyükçe bir pamuk parçası ile boynunuza birkaç kere kompres yapın. Ardından soğuk su ile yıkayın. Bu kompres anında etki eder. Boynunuz daha diri ve pürüzsüz görünür.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.