Yasemin Fatih Amato

Mezoterapi ile saç operasyonları nasıl yapılır?

saç tarama1

Saç ekimi operasyonu yapılan pek çok merkezde uygulanmakta olan saç mezoterapisi saçların canlanması, kuvvetlenmesi ve tekrar kalınlaşarak dolgun ve parlak hale gelmesi için, saçlı derinin orta ve derin kısımlarına çok ince ve özel iğnelerle uygulanan bir tedavi şeklidir.

Mezoterapi uygulama aşamaları

İğnelerle deriye zerk edilen madde bir aminoasit, oligoelement, antioksidan, dolaşımı artırıcı mineral ve vitamin karışımı olup, saça âdeta bir doping etkisi yapmakta ve metabolizmayı uyarmaktadır. Ağrısı, acısı ve yan etkisi olmayan, tamamen vücutta bulunması gereken maddelerin takviyesine dayanan bir tedavi şeklidir.

Mezoterapi de bugün kullanılan bazı tedavi unsurlarına değinmek gerekirse, ilk başta asıl peptidleri saymamız gerekir. Bunların başında da; biyomimetik peptidler yer alır. Kozmesötikler, tıbbi cihazlar ve besin takviyelerini içinde barındırır. Mezoterapide uygulama ana hatlarıyla dört ayaktan oluşur.

– İlk ayak; asıl peptidler.

– İkinci ayak; cilt bakım sürecini kapsar. Ve ciltteki penetrasyonu arttırmayı, çift katmanlı kapsülleri ve sürekli gelişen teknolojiyi sayabiliriz.

– Üçüncü ayak; yüksek değerli proteinlerdir. Bu proteinleri büyüme faktörleri, kozmesçtükler ve ilaçlar doğrudan etkiler.

– Son ayaksa; kök hücre gelişmesidir. Cilde kök hücreler ile müdahale etmeyi kapsar.

Solüsyonlar ne kadar önemlidir!

Mezoterapide 3 tedavi unsuru, hastanın durumuna göre kullanılır. Bunlar: Dermaheal Stem C’rum, Dermaheal Steam C’rum SR ve Dermaheal Stem C’rum HL’dir.

Mezoterapide kullanılan karışımlarda belli bir standart formül yoktur. Uygulayıcı doktorun tecrübelerine göre hassas bir şekilde hazırlanan solüsyonlar, her hastada farkı sonuçlar verebilir. Ayrıca, her merkezde uygulanan mezoterapi karışımı iyi sonuç verir, diye bir şey söylenemez. Hazırlanan solüsyonlardan daha iyi sonuç almak için, doktorun deneyimine göre, bazı maddeler karışıma eklenebilir.

Mezoterapi ile saçlı derinin kan dolaşımında bir düzelme ve saç hücrelerinin beslenmesinde artış meydana gelir. Saç dökülmeleri çok azalır ya da tamamen durur, incelmiş olan saçlar kalınlaşır, parlak ve canlı hale gelir. Saç mezoterapisi ile genetik sebeplerle dökülmüş ve tamamen çıplak hale gelmiş alanlardan saçları tekrar çıkarmak ve saçsız bir alanda saçların tekrar büyümesini sağlamak olası değildir.

Kimler dikkat etmeli ve kimlere uygulanmalıdır?

Saç mezoterapisi yediden yetmişe herkese uygulanabilecek bir tedaviyken, hamilelerde uygulanması sakıncalı olabilir. Tedavi sonrasında (yaklaşık 10 dakika sürmektedir) hemen normal yaşama dönülebilir, şişme kızarıklık ya da morarma olmaz. Bizim özellikle mezoterapiden yarar gördüğünü tespit ettiğimiz hasta grubu, saç dökülmeleri yeni başlamış, saçları incelmiş, uzamasında problem olan, yani saçın büyüme evresi olan anagen devresinde kısalma meydana gelmiş ve saç kıllarında minyatürleşmenin başladığı hastalardır. Bu kişilerin saçlarında hızlı bir iyileşme ve canlanma, uzamasında artış mezoterapi ile mümkün olabilir.

Seans aralıkları haftalık ya da ayda bir olabildiği gibi, seans sayıları 5-15 arasında değişebilir. Genellikle saç mezoterapisi için, genetik nedenle saçları dökülen erkek ve kadın hastalarda 10 seans önerilir ve uygulanır. Saç dökülmesi sebebi genetikse bu sebepleri tamamen durdurmak olanaksız olduğundan, yılda 2-3 kez ya da 3-4 ayda bir tek seans şeklinde bir destek tedavisi önerilir. Ayrıca erkek hastalarda, genetik tipte dökülmeyi önleyebilecek ağızdan alınan “finasteride” maddesi ve bir topikal spreyle bu tedavi desteklenmelidir. Kadınlarda görülen hastalık, stres, doğum sonrası, mevsimsel dönem ve yetersiz beslenmeye bağlı dökülmelerde ise 10 seanslık bir uygulama sonrasında saçlar canlanmaktadır. Saç dökülmesine sebep olan durumlar tekrarlamadıkça (anemi, tiroit hastalıkları, çinko eksikliği, saç çekme hastalığı vb.) tekrar mezoterapi seansı gerekli olmamaktadır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.