Yasemin Fatih Amato

Sonbahara ananas ile hazırlanalım

Sonbahar ile birlikte vücudumuzda istenmeyen değişikliklerin görülmesi olasıdır. Bu değişikliklerin büyük kısmı canımızı sıkarken ufak bir kısmı bizi mutlu edecektir. İşte bu mutsuz süreçte bize yardımcı olacak bir meyve vardır ki, o da ananastır…
Son 10 yıl içerisinde ülkemizin her yerinde bulabileceğimiz bu faydalı tropikal meyvenin; önce genel vücudumuza faydalarını sonra da nasıl cildimize maskeler ile yararlı olabileceğini anlatmaya çalışacağım.

Beslenme alışkanlığınıza ananas eklerseniz saçlarınızın dökülmesi konusunda daha az endişelenmeye başlayabilirsiniz. Düzenli şekilde tüketildiğinde ananas saç köklerinin kuvvetlenmesini sağlar. Ayrıca antioksidanlar ve C vitamini açısından zengin bir meyvedir. Potasyum, bakır, manganez, kalsiyum, magnezyum, beta karoten, tiamin de dahil olmak üzere besin, vitamin ve mineral zenginliği nedeniyle büyük sağlık yararlarından oluşan doğal bir depodur.

Cildinizin genç ve diri görünmesini sağlar

Ananas içeren yüz maskelerini kullandığınızda yaşlanma etkileri azalacak ve daha genç bir görünüm kazanacaksınız. Cilde zarar veren serbest radikalleri azaltan alfa-hidroksi asitleri ve antioksidanları içermesi bu etkinin görünmesini sağlar.

Peeling sırasında doğal yenileyecidir

Ezerek hamur kıvamına getirdiğiniz ananası, cildiniz için en iyi peeling ajanlarından biri olarak kullanabilirsiniz. Kolajen yenileyici özellikler içerdiği için özellikle ölü deri hücrelerinden kurtulmanızı sağlayacaktır. Cildinizdeki kan akışı bu sayede güçlenecek ve doğal olarak daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşacaksınız. Çatlamış ayak topuklarına sürüldüğünde cildin yenilemesini hızlandırır.

Diş etleri için faydalı mıdır?

C vitamini içeriği, ananasın diş ve diş etleri sağlığı için önemli olmasını sağlar. Dilimleyerek yiyeceğiniz ananas, dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlarken, diş plaklarını da önlemeye yardımcı olacaktır.

Elleriniz dert mi oluyor?

Kuru eller, çatlamış tırnaklar ve tırnak etlerinizin kötü olmasından şikayetçiyseniz ananas size faydalı olacak en önemli meyvelerin başında gelmektedir. Bu meyveyi tükettiğinizde vücudunuz için gerekli vitaminin eksikliği çözülecek ve bu da ellerinizi sağlığını kazanmasını sağlayacaktır.

Dudaklarınız mat renkli ve kuru mu?

Ananası dudaklarınıza sürerek, onun asitik doğasından faydalanmak; dudaklarınızdaki ölü derilerden kurtulup, yumuşacık olmalarını sağlayacaktır.

Sivilce, leke, kırışıklık ve daha fazlası için…

Sivilce, leke, şişlik ve kızarıkları giderme de ananas suyunu kullanmak size fayda sağlayacaktır. Ananas suyunu cildinize bir pamuk vasıtasıyla sürüp, 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu uygulama cilt problemlerinizi düzelteceği gibi, gelecekte karşılaşacağınız kırışıkların oluşumunu da azaltacaktır. Cilt tipiniz ve hassaslık durumunu göz önüne alarak uygulamayı yapmanız daha yararlı olacaktır.

Siyah noktalarınızın çözümü olabilir mi?

Siyah noktalarınız için ananasın topikal kullanımı lekeleri azaltacak, içerdiği enzimler sayesinde daha parlak, yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır. Ananas suyunu bir parça pamuk ile sorunlu bölgelere uygulamanız ve 3-5 dakika bekleyip, yıkamanız bu soruna çözüm sağlayacaktır.

Ananaslı yüz maskeleri

Hindistan cevizi yüz maskesi
5 ananas dilimi,
3 çay kaşığı hindistan cevizi, sütüyle birlikte.

Uygulanışı
Blenderdan geçirdiğiniz malzemeleri hamur haline gelene kadar karıştırın. Yüz ve boyun bölgenize uygulayıp 10 dakika kadar bekleyin. Sonra yüzünüzü ılık bir suyla yıkayıp, nemlendirici sürün.

Ballı yüz maskesi
4 çay kaşığı zeytinyağı,
1 taze ananas,
3 kaşık bal.

Uygulanışı
Ananası ezin, bal ve zeytinyağı ile macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha önceden temizlediğiniz yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.

Üzüm çekirdek yağı maskesi
5 dilim ananas,
4 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı,
3 çay kaşığı bal.

Uygulanışı
Tüm malzemeleri blenderdan geçirdikten sonra karışımı yüzünüze uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra, ılık suyla yıkayarak temizleyin.

Yumurta akı maskesi
1 adet yumurta beyazı,
3 büyük dilim ananas,
2 çay kaşığı bal.

Uygulanışı
Malzemeleri blenderdan geçirdikten sonra karışımı cildinize uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın ve sonrasında nemlendirici uygulayın.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.