Yasemin Fatih Amato

Parlak ve sağlıklı saçların yolu doğallıktan geçiyor

KY104-017

Saçlarımıza özen göstermenin yolunu eşlerimiz bize daha iyi anlatıyor aslında. Onlardan daha fazla kuaföre gideriz, onlardan fazla saçlarımıza kozmetik ürünlerle bakarız. Çünkü onlar için “saç” olan şey bizler için bir estetik ve sağlık göstergesidir. İşte aslında burada başlıyor parlak ve sağlıklı saçlara ulaşmanın yolu… Çünkü saçlarımıza bakmak adına çoğu zaman zarar veriyoruz. Fazla bakım kremi sürmek, onu yıkamak, taramak çoğu zaman yıpratıyor. İşte bu yazımda parlak saçlara ulaşmanın yolunun ona sürekli bakarak değil, doğallıkla kazanabileceğini anlatmaya çalışacağım.

Parlak ve sağlıklı saçlara ulaşmanın 9 yolu

1- Alkollü ürünlere dikkat

Alkol ve hava kirliliği saçlarınızın doğal parlaklığını kaybettirir. Ayrıca kullanılan saç köpüklerinin içinde alkol bulunur. Bu yüzden saçlarınız kuruysa köpük değil, krem ya da serum kullanmanızı öneririz.

2- Soğuk su

Sıcak suyla saçlarınızı yıkamamaya çalışınız, hatta soğuk suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Soğuk suyla yıkanan üst deri kapanır ve yumuşak, parlak bir yüzeye ulaşırsınız. Zaten saçlarınızı kuruturken verdiğiniz soğuk havada aynı etkiyi gösterir.

3- Doğallık her zaman iyidir

Doğallık yolunda ilk işiniz plastik fırçanızı atıp yerine doğal kıllardan yapılmış bir fırça alarak başlayabilirsiniz. Bunlar saçlarınızı fırçaladığınızda yağları eşit olarak dağıtır ve parlaklık kazandırır.

4- Saçlarınızın kıvırcıklaşmasını önleyin

Saçlarınız gözenekli bir yapıya sahiptir. Böyle olunca havadaki nemi emer ve saçlarınızın kıvırcıklaşmasına neden olur. Eğer gün içinde kıvırcıklaşmasını istemiyorsanız kesinlikle evden saçlarınız ıslak çıkmayınız.

5- Doğru şekilde yıkamak

Sık yıkamak saçlarınızı temiz yapmaz, sadece yıpratır. O yüzden haftada birkaç defa yıkamak yeterli olacaktır. Eğer her gün yıkamadığınızda rahatsız oluyorsanız kremi önce saçlarınıza sürün, sonra saçları durulamadan saç diplerini şampuanlayın ve durulayın.

6- Isıyı doğru kullanmak

Isının saçlarımızı kuruttuğunu düşünürüz, fakat doğru kullanılan ısı saça parlaklık verir. Kuaföre az giden hayatı yoğun olan kişilerdenseniz, saçınıza ayda bir maske ya da sıcak yağ bakımı yapın. Ürünleri saça sürdükten sonra saçlarınızı sıcak havluyla sarmayı unutmayın.

7- Silikonlu ürünleri tercih etmek

Silikonlu ürünler saç derisinin üstünde kalarak deriyi dış etkenlere ve kullanılan aletlere karşı korur. Çünkü sürtünmeyi azaltır ve sıcağın az zarar vermesini sağlar. Tabii bu ürünleri dozunda kullanmalısınız, fazla kullanıldığında saçlarınızı birbirine yapıştırır uzaktan yağdanlık gibi görünürsünüz.

8- Doğuştan dalgalı saçların bakımı

Saçlarınız dalgalıysa her altı veya sekiz haftada bir uçlarından biraz kestirmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca nemlendiricili krem ve şampuan kullanmanız gerekir.

9- İyonlardan yararlanın

Saç üzerine yapılmış maşa ve kurutucular sadece saçların kabarması ya da elektriklenmesini önlemek için değil saçlarınızın sağlığı için de gereklidir. Özellikle iyonlu seramik aletler saçların kırıklarını önleyen negatif iyonlar üflerler. Böylece saçlarınızın güçlenmesine ve parlaklık kazanmasına neden olurlar.

Evde hazırlayabileceğiniz saçlarınıza parlaklık katacak küçük bir maske tarifi…

Kuru maya maskesi

4 kaşık toz kuru mayayı bir bardak ılık suda eritin Saç diplerine masaj yaparak yedirin. Bir kaç dakika bekletin ve bol su ile durulayın…
Saçlarınızın parladığını göreceksiniz. Haftada birkez yapacağınız bu doğal maske ile saçlarınız sağlıklı ve parlak görünecek.

Saç bakımında önemli konu aslında küçük püf noktalarını bilmek ve uygulamakta yatıyor. Doğal bir süreçte istediğiniz parlak saçlara ulaşabilirsiniz. Bu noktada her zaman söylediğimiz doğallık ön plana çıkıyor. Doğal bakım ve maskeler, günlük püf noktaları ve yaşam sevgisiyle bu ışıltıyı zaten sağlayacaksınız.

O yüzden hayata pozitif bakmanın ruhumuzdan başlayıp vücudumuza yayılan enerjisini gözardı etmeyin…

Sağlıklı ve mutlu haftalar…

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.