Yasemin Fatih Amato

Sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösteren 7 güzellik hatası

cilt ölü deri

Güneş gözlüğünün bir aksesuardan fazlası olduğunu atlamak

Dışarıda güneş yüzünü çok az da gösteriyor olsa, gözlüğünüzü takmayı unutmayın. Güneşli havada gözlerinizi kısarak baktığınız her saniye, sizde kalıcı bir kırışıklık başlangıcı yaratabilir. Ayrıca göz sağlığınız açısından, camı kaliteli bir ürün almak daha akıllıca bir adım olacaktır.

Saç kesimine dolgunluk verecek adımlar atmaktan kaçınmak

“Saçlara Volüm” klişesini kaçıncı kez duyuyorsunuz bilmiyorum ama önemini atlarsanız hata edersiniz. Saçlarınız siz isteseniz de, istemeseniz de zamanla o eski dolgunluğunu ve sıklığını kaybediyor. Buna önlem olarak, hafif katlarla saçınıza hareket katmanız doğru bir hareket olacaktır!

Saç kremi ve koruyucusu kullanmamak

Saçlarınız ilerleyen zamanlarda şimdiki kadar sık ve kusursuz olmayacak. Farklı hava şartları, kullandığınız şekillendiriciler her geçen gün saçlarınızı bir tık daha kurutuyor. Kuruyan saç ise kırılma ve dökülmeye müsait bir hal alıyor. Eğer bu kötü gidişata bir dur demek isterseniz, saçlarınıza hak ettiği özeni gösterin.

El ve boynu nemlendirmeyi, güneş kremi ile korumayı ihmal etmek

Unutmayın ki yaşlılığın ilk izleri, geri dönüşümsüz olarak eller ve boyunda belirir. Onlara ne kadar iyi bakarsanız, onlar da yaşlılık izlerinizi bir o kadar geç gösterir. Yüzünüzü nemlendirme ve korumaya önem verdiğiniz kadar, elleriniz ve boynunuzu da önemseyin.

Güneş kremini düzenli ve sürekli olarak kullanmamak

Nemlendiriciden daha önemli bir şey varsa, o da güneş kremidir! Zira kendisi cildinizi nemlendirirken, aynı zamanda sizi güneşin o korkunç zararlı ışınlarından da korur. Bu arada unutmadan söyleyelim, güneş kremini sadece güneşli havalarda değil; her gün, her durumda kullanmalısınız. Atlarsanız, siz farkında bile olmadan o güzel yüzlü güneş, cildinizi mahveder.

Vücudun ihtiyaç duyduğu suyu ona vermemek

Suyun sağlığınız için ne kadar önemli olduğunu hiç kuşkusuz hepiniz biliyorsunuz. Peki, cildiniz için ne denli önemli olduğunun farkında mısınız? Cildi dışarıdan dilediğiniz kadar nemlendirin. Bu işlemi içeriden desteklemedikçe ne yaparsanız yapın mat, solgun bir cilde sahip olmanız kaçınılmaz.

Cildi ölü deriden arındırmayı ihmal etmek

Tüm vücuda peeling yapmanın önemi ne yazık ki sık sık atlanıyor. Ölü deriden vücudu arındırmak, cildin kendini yenilemesi için çok önemli! Haftada en az 2 kez cilt tipine uygun bir ürünle, cilt ölü deriden arındırılmalıdır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.