Yasemin Fatih Amato

Cildimiz ile su arasında nasıl bir ilişki var?


Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenme düzenimizde bazı değişiklikler oluyor. Yemek öğünlerimizin değişmesinin yanı sıra özellikle su tüketimindeki değişimler dış görünüşümüzde gözle görülür farklılıklar yaratıyor. Sıcak günlerin başladığı bugünlerde cildimiz için olmazsa olmazların başında su yer alıyor. Su içmenin cilde faydaları bu anlamda sayılamayacak kadar çok ve güzelliğine önem veren her kadının dikkat etmesi gerekenler arasında.

Cildimiz, gün içinde yaşadıklarımızın bir özetini sunuyor

Gün boyunca karşılaştığımız her şey cildimiz üzerinde bir iz bırakıyor. Dış dünya ile temasımızda doğrudan etki altında olan cildimiz, zorlu koşullara karşı vücudumuzu korurken zaman içerisinde yıpranmaya uğraması ve eski estetiğini, sağlığını yitirmesi kaçınılmaz bir süreçtir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildinizin görünümüyle ilgili şikayetleriniz varsa öncelikle daha sağlıklı hale getirmek için bol su içmeye çalışmalısınız.

En az 2 litre su tüketilmelidir

Cildin sağlığını ve güzelliğini korumak için, günde en az 2 litrelik su tüketimi olmak zorundadır. Dışarıdan donuk, mat ve sağlıksız görünen ciltlerin çoğunun esas sorunu muhafaza etmeleri gereken nemi kaybetmeleri ve bu nedenle kurumalarıdır. İşin özü vücudumuzun yüzde 70’ni oluşturan böyle bir kaynağı bünyemizden mahrum etmek büyük bir sorundur. Aklınızda oluşabilecek bir yanlışı da düzeltmek isterim. Cilt bakımı sadece su içmekten ibaret değildir. Günlük su tüketimini düzenli hale getirmek ve ne olursa olsun günlük 2 litre su tüketiminin altına inmemek amacımız olmalıdır.

Cilt, susuz kalırsa neler olur?

Su yönünden yetersiz bırakılmış bir cildin; kırışıklar, çatlaklar ve pek çok farklı rahatsızlıklar ile karışlaşması normaldir. Yaşlandıkça ciltte meydana gelen kırışıklıkların sebebi de, cildin nem ve sıvıya ihtiyaç duyan tabakasında gerçekleşmeye başlayan deformasyonlardır. Bunun haricinde nemlendiricileri ve bakım ürünlerini destek olarak kullanmaya devam etmeliyiz. Yine de cildin canlılığı konusunda ana görevi üstlenen madde suyun kendisidir, bunu unutmamalıyız. Tek başına kozmetik malzemeleri çözüm olarak kabul ettiğinizde, cildinize yararı kadar zararı da olacak ürünlere de açık edecektir.

Vücuttan toksin atımı kolaylaştırır

Su aynı zamanda vücuttan zararlı toksinlerin de atılmasına yardımcı olur. Toksinler, ciltteki gözeneklere yerleşip nefes alış verişini engellediği için sivilce oluşumunu tetikler. Su içerek cildi toksinlerden, dolayısıyla da sivilcelerden arındırmış oluruz. Cilt için en etkili tedavi yöntemlerinden biri olan su ve su içeren besinler, pek çok açıdan etkili bir ilaçtır. Su içmekte zorlanan biriyseniz, suyunuzun içine birkaç dilim limon ekleyerek veya tatlandırıcı meyve dilimleri atarak daha rahat içilebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.